Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög köré írt kör sugara

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Az ABC háromszögben BC=8, A=30°. Szamítsd ki a háromszög köré írt kör sugarát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két adatból nem lehet egyértelműen meghatározni egy háromszöget, ezért gondolom, hogy ez egy derékszögű akar lenni.

`BC=8`
`alpha=30°`
`gamma=90°`
`beta=180°-30°-90°=60°`

`sinalpha=(BC)/(AB)`
`sin30°=8/(AB)`
`1/2AB=8` `//*2`
`AB=16`

`R=(AB)/2`
`R=16/2=8`
2