Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 4,5,6 kéne a megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

4,

A(m+1;4) ; x-2y+5=0

`m+1-2*4+5=0`

m-2=0

m = 2

5,

`x_F=(x_B+x_A)/2` = `(3+1)/2` = 2

`y_F=(y_B+y_A)/2` = `(0-2)/2` = -1

F(2;-1) és C(2;3) pontok távolsága:

`d_(CF)` = `root()((x_F-x_C)^2+(y_F-y_C)^2)` = `root()((2-2)^2+(-1-3)^2)` = `root()(16)` = 4

6,

A téglalap egyik oldala 4 egység, az átlója `4*root()(3)`.

`bar(BC)` = `root()((BD)^2-(AB)^2)` = `root()((4*root()(3))^2-4^2)` = `root()(48-16)` = `root()(32)`

`T_(ABC)` = `((AB)*(BC))/2` = `(4*root()(32))/2` = `root()(128)` = `8*root()(2)` `approx` 11,31
0