Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 1,2,3 kéne megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

I. `a_1+a_2=a_1+(a_1+d)=2a_1+d=19`

II. `a_3-a_1` = `a_1+2d-a_1=2d=12`

d = `12/2` = 6

I. `2a_1+6=19`

`2a_1=13`

`a_1=6.5`

`a_2=a_1+d=6.5+6=12.5`

`a_3=a_2+d` = `12.5+6` = `18.5`

`S_3=a_1+a_2+a_3=6.5+12.5+18.5` = 37,5

2,

`root()(3x^2+4)=2*root()(7)` /négyzetreemelés

`3x^2+4=28`

`3x^2=24`

`x^2=8`

`x_1=root()(8)`

`x_2=-root()(8)`

3,

1 esetén: `5^0 gt (1+1)!` `rightarrow` `1 gt 2` hamis

2 esetén: `5^1 gt (2+1)!` `rightarrow` `5 gt 6` hamis

3 esetén `5^2 gt (3+1)!` `rightarrow` `25 gt 24` igaz

4 esetén `5^3 gt (4+1)!` `rightarrow` `125 gt 120` igaz

5 esetén `5^4 gt (5+1)!` `rightarrow` `625 gt 720` hamis

5 esetből 2 igaz, a valószínűség `2/5` (40%).
0