Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 4,5,6 kéne a megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

Behelyettesítjük az adott pontot a függvénybe és megoldjuk:

`3=m^2-5m+7`

`m^2-5m+4=0`

`(m-1)(m-4)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`m_1=1`

`m_2=4`

5, Már volt, lapozz lejjebb.

`d_x` = `x_B-x_A`= 3-5 = -2

`d_y` = `y_B-y_A` = 7-2 = 5

`x_(A')=x_B+d_x` = `3+(-2)` = 1

`y_(A')=y_B+d_y` = `7+5` = 12

A'(1;12)

6,

`T=((AB)*(AC)*sin60)/2` = `(5*4*root()(3)/2)/2` = `5*root()(3)` `approx` 8,66
0