Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 1,2,3 kéne megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az első kettőt megoldottam.
Módosítva: 3 éve
1

A hármas sem olyan vészes! :)

`C_5^3 = ((5),(3)) = (5!)/(3!*2!) = (5*4*3)/(3*2*1) = 10`

`C_6^2 = ((6),(2)) = (6!)/(2!*4!) = (6*5)/(2*1) = 15`

`C_7^3 = ((7),(3)) = (7!)/(3!*4!) = (7*6*5)/(3*2*1) = 35`

`C_8^4 = ((8),(4)) = (8!)/(4!*4!) = (8*7*6*5)/(4*3*2*1) = 70`

A halmaznak 4 eleme van, ezekből 2 osztható 7-tel, vagyis
`"kedvező"/"összes" = 2/4 = "0,5" = 50%` esély van rá, hogy a választott szám osztható 7-tel!
1