Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 1,2,3 kéne megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Egyenlővé tesszük őket:

x+5=14-2x /+2x

3x+5 = 14 /-5

3x = 9 /:3

x = 3

Az y koordinátát bármelyik egyenletbe visszahelyettesítve:

y = x+5 = 3+5 = 8

A metszéspont koordinátái: (3;8)

2,

`log_3 (x-2)-log_3 (3x-4) = -2`

Felt: `x gt 2` `cup` `3x gt 4` : `x gt 2`

`log_3 ((x-2)/(3x-4))=-2`

`3^(-2)=(1/9) = (x-2)/(3x-4)`

`9(x-2)=3x-4` /zárójelbontás

`9x-18=3x-4` /+18

`9x=3x+14` /-3x

`6x=14` /:6

`x=14/6` = `7/3` `gt` 2 ; ezért megoldása az egyenletnek.

3,

`x^2+4x+m` = `(x+2)^2-4+m`

Az `(x+2)^2` függvény értinti az x tengelyt, így `m-4=0`

m = 4

`f(x)=(x-2)^2` lesz a függvény; 0 értéket pedig az x=2 helyen veszi fel. (2;0)
0