Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valós számok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a=(1/(sqrt(2)))^(-1)+((-1)/(sqrt(2)))^(-3)`
`a=sqrt(2)+(sqrt(2)/(-1))^3`
`a=sqrt(2)+(-sqrt(2))^3`
`a=sqrt(2)-sqrt(2)^3`
`a=sqrt(2)-sqrt(2^3)`
`a=sqrt(2)-sqrt(8)`
`a=sqrt(2)-2sqrt(2)`
`a=-sqrt(2)`

`b=(2/(sqrt(27)-sqrt(3)))^(-1)+(-1/sqrt(3))^(-3)`
`b=(sqrt(27)-sqrt(3))/2+(-sqrt(3))^3`
`b=(3sqrt(3)-sqrt(3))/2-sqrt(3)^3`
`b=(cancel(2)sqrt(3))/cancel(2)-sqrt(3^3)`
`b=sqrt(3)-sqrt(27)`
`b=sqrt(3)-3sqrt(3)`
`b=-2sqrt(3)`

`c=abs(1+(-sqrt(2)))+abs(7-sqrt(6)*(-2sqrt(3))`
`c=abs(1-sqrt(2))+abs(7+sqrt(6)*2sqrt(3))`
`c=-(1-sqrt(2))+abs(7+2sqrt(18))`
`c=-1+sqrt(2)+abs(7+2sqrt(3^2*2))`
`c=sqrt(2)-1+abs(7+2*sqrt(9)*sqrt(2))`
`c=sqrt(2)-1+abs(7+6sqrt(2)`
`c=sqrt(2)-1+7+6sqrt(2)`
`c=7sqrt(2)+6`

A `c`-hez még annyi, hogy:
`1-sqrt(2)<0`, ezért az abszolútértéke `-(1-sqrt(2))`, viszont a `7+6sqrt(2)>0`, ezért ennek az abszolútértéke `7+6sqrt(2)`.
Módosítva: 3 éve
1