Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináták

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Adottak az A(5,2) és B(3,7) pontok. Határozd meg az A pont B szerinti szimmetrikusának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d_x` = `x_B-x_A`= 3-5 = -2

`d_y` = `y_B-y_A` = 7-2 = 5

`x_(A')=x_B+d_x` = `3+(-2)` = 1

`y_(A')=y_B+d_y` = `7+5` = 12

A'(1;12)
0