Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg m értékét

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Határozd meg m értékét ha az A(m,3) pont rajta van az f(x)=x²-5x+7 függvény grafikus képén.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Behelyettesítjük az adott pontot a parabola egyenletébe:

x = m

y = 3

`x^2-5x+7` = `m^2-5m+7=3=y`

`m^2-5m+4=0`

vagy megoldóképlettel

`(m-1)(m-4)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`m_1=1`

`m_2=4`
1