Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
Egy papír-írószer kereskedésben eladtak egy nap 200 négyzethálos es vonalas füzetet vegyesen, 558 értékben. Ha egy négyzethális füzet 3,60, egy vonalas füzeté pedig 2,40 , hány négyzethális füzetet adtak el aznap?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x darab négyzetrácsos, ennek értéke `3.6*x` és 200-x darab vonalas, értéke `2.4*(200-x)`. Az összérték 558 Ft.

`3.6x+2.4*(200-x)=558`

`1.2x+480=558`

x = `(558-480)/1.2` = 65

65 darab négyzethálós és 200-65 = 135 db vonalas füzetet adtak el aznap.
0