Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg m-et

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Határozd meg m valós számot, ha A( m+1,4) pont rajta van az x-2y+5=0 egyenesen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A pontot behelyettesítjük az egyenletbe:

x = m+1

y = 4

x-2y+5=0

`m+1-2*4+5=0`

`m-2=0`

m = 2
2