Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valós számok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2

`(root()(24.01)+root()(37.21))/(root()(4.84)+root()(10.89))` = `(root()(4.9^2)+root()(6.1^2))/(root()(2.2^2)+root()(3.3^2))` = `(4.9+6.1)/(2.2+3.3)` = `11/5.5` = 2 `in NN`
0

g, Azt nem tudom, hogy mi a kérdés, ha egyszerűsítsd, akkor:

`root()(25^(n+1):5^(2n))` = `root()(25^(n+1):25^n)` = `root()(25^(n+1-n))` = `root()(25)` = 5

h,

`root()(2^(2n+1)+3*4^n+4^(n+1))` = `root()(2*4^n+3*4^n+4*4^n)` = `root()(9*4^n)` = `3*2^n`
0