Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
[-1; 2[ -> R f(x)= -2x+3
Értelmezési tartomány: ?
Értékkészlet: ?
Zérushely: ?
Szélsőérték: ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értelmezési tartomány: (Ami meg van adva) `x in RR`, `x in [-1;2[`

Értékkészlet: `f(x) in RR`, `f(x) in ]-1;5]`

Zérushely: Ahol a függvény értéke nulla.

`-2x+3=0`

`-2x=-3`

`x=3/2 in É.T`

Szélsőérték:

Maximum: (-1;5) pontban

Minimum: nincs, itt határértéke van a függvénynek (a nyílt intervallum miatt).
1