Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 4,5 kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 4. feladatnál fontos lenne, hogy látsszon a teljes feladat.

5,

szorozzuk a számlálót és a nevezőt is a nevező konjugáltjával:

`(3+2mi)/(4-i)*(4+i)/(4+i)` = `(12+3i+8mi+2m)/(16+1)` = `(2m+12+i*(3+8m))/17`

A képzetes tag szorzója 0 legyen.

3+8m = 0

m = `-3/8`
Módosítva: 3 éve
1