Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 2 kéne a megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia,

1. feladat:

mértani sorozatnál a szomszédos tagok hányadosa állandó, tehát:

`(x)/(x-2)=(x+3)/(x)`, ebből x=6-ot kapsz

2. feladat.

egy függvény x koordinátákhoz rendel y-on értékeket, a kérdés arra irányul, hogy ez a kettő mikor egyenlő (abszcissza x koordináta), ordináta (y-on koordináta).
tehát:

x=-2x+9
x=3

tehát az x=3-ban lesz azy-on és x koordináta egyenlő. ellenőrzés: -2*3+9=3, valóban egyenlőek
Módosítva: 3 éve
1

"A 2 kéne a megoldás" - Vajon miért is nem értik a válaszadók, hogy pontosan melyik feladat is a megoldandó... :)
Módosítva: 3 éve
0