Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 3,4,5 kéne aegoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3,

`f(x)=x^2+4x+m` = `(x+2)^2-4+m` = `(x+2)^2-(4-m)`

`-(4-m)=0`

-4+m=0

m = 4

A parabola egyenlete: `f(x)=x^2+4x+4`; az `y=0` helyen helyen x értéke:

`(x+2)^2=0`

x+2 =0

x=-2

A keresett pont: (-2;0).

4,

Az AB szakasz felezőpontjának koordinátái:

`x_F` = `(x_A+x_B)/2` = `(3+(-7))/2` = -2

`y_F` = `(y_A+y_B)/2` = `(4+2)/2` = 3

A keresett koordináta: F(-2;3)

5,

Valószínűség = `("Kedvező esetek száma")/("Összes eset száma")`

Összes eset: 35

Kedvező esetek: 7 (5, 10, 15, 20, 25, 30, 35)

P = `7/35` = `1/5` (20%).
Módosítva: 3 éve
1