Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia. Én tudok segíteni!

Az "a" oldal a feladat szövegében megadott érték szerint 8 m, a "b" oldal pedig 6 m. Mivel az érték méterben volt megadva, át kell váltanunk. Esetünkben a terület, tehát jelöljük a területet, T jelzéssel. T= 800*600, mivel (a*b)-t helyettesítünk be. Tehát T= 48000 cm², ami megegyezik 48 m²-tel. A kerület pedig "K"-val jelöljük, így K=2*(800+600), mivel alkalmazom a 2*(a+b) szabályt. Eredményül pedig 2800 cm-t kapunk, azaz 28 métert.

Az "a" oldal ismételten 8 m, a "b" oldal pedig mivel (5-méterrel nagyobb a szélességnél ezért 11 m lesz). A terület T= 800*1100, ugyanazt a szabályt alkalmazom, mint felül. A kerület K=2*(800+1100), megint a szabály alapján. Így a terület: T= 880000 cm² de megegyezik 88 m²-tel. kerület pedig: K= 3800 cm itt pedig 38 cm²-tel.

A harmadik példánál is hasonlóképpen célszerű gondolkodni. Az "a" oldal esete 13 m, a "b" oldalnál pedig 2*13, ami 26 m. A kerületszámításnál megint csak alkalmazzuk a tanultak szerint a képletet, így 2*(1300+2600) , ami egyenlő 7800 cm-el, ennek következtében 78 m.

Remélem tudtam segíteni. :)
Módosítva: 3 éve
1