Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 4,5 kéne a megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

A vektor meredeksége: `(-4)/2` = -2 ; az egyenes meredeksége is annyi.

`(y_A-y_B)/(x_A-x_B)` = `(2a-1-a)/(3-(2a+1))` = `(a-1)/(2-2a)=-2`

`-2*(2-2a)=a-1`

`4a-4=a-1`

`3a=3`

a = 1

Csak így elég felemás a feladat, mert a két pont egybeesik. (1;3) mindkettő.

5,

A két egyenes metszéspontja:

I. 3x+y-7=0

II. x-y+3=0

II.: y = x+3

I. 3x+(x+3)-7=0

4x-4 = 0

x = 1

II. `y=1+3` = 4

A metszéspont: B (1;4) ; A(3;2).

A két pont távolsága:

`d_(AB)` = `root()((y_B-y_A)^2+(x_B-x_A)^2)` = `root()((1-3)^2+(4-2)^2)` = `root()(8)`.
1