Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Következő órai dolgozat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Kérlek szépen segítsetek nagyon nagyon sürgőőőős. Előző csoport már most a 2. napon meglepetős dolgozatot írt és mi is ezt fogjuk kapni és ez a két feladat nem megy. 11:50 kor kezdődik az óra kérlek segíts.

1.feladat
Mekkora a felszíne és térfogata egy 0,55 kg/dm3 sűrűségű 7 kg-mos fagolyónak?

2.feladat
Nándor a lufiját 20 cm átmérőjű gömb alakúra tudja felfújni. Anyukájának a felfújt léggömb 40 cm átmérőjű gömb. Hányszorosa a Nándor lufijában lévő levegőnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1.`

`rho=0.55` `(kg)/(dm^3)`
`m=7` `kg`

`rho=m/V`
`V=m/rho`
`V=7/(0.55)=(140)/(11)=12.dot(7)dot(2)` `dm^3`

`V=(4r^3pi)/3`
`(140)/(11)=(4r^3pi)/3` `//*3`
`(420)/(11)=4pir^3` `//÷4pi`
`r³=(105pi)/(11)`
`r=root(3)((105pi)/(11))≈3.11` `cm`

`A=4r²pi`
`A=4*3.11^2*pi≈121.54` `cm^2`

`2.`

`r=20` `cm`
`r_2=40` `cm`

`V=(4r^3pi)/3`

`V=(4*20^3*pi)/3=(32000pi)/3`
`V_2=(4*40^3*pi)/3=(256000pi)/3`

`((256000pi)/3)/((32000pi)/3)=8`

Tehát nyolcszorosa.
Módosítva: 3 éve
1