Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számítások (tömeg meghatározás)

Főoldal » Középiskola » Fizika
402
Egy gépjármű egy 27 %-os dombra 25 km/h sebességgel tud felmenni. Mekkora a jármű tömege, ha a következő adatokat ismerjük?
cw=0,32
A = 1,171 m²
f = 0,015
ς levegő = 1,184 kg/m³
Pm = 35,3 KW
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_m`= `(m*g*f)+ (zeta_("levegő")/2*A*c_w*v^2)+(m*g*p/(100))`


`F_m` = `(P_m)/v` = `(35.300 \ W)/(25(km)/h*0,278)` = `5.083,1959` `N`


`5.083,1959` `N`= `(m*9,817*0,015)+ ((1,184 (kg)/m^3)/2*1,171 \ m^2 *0,32*6,94445^2 \ m/s)+(m*9,817*0,27)`


`5.083,1959` `N`= `0,147m+10,698+2,651m`


`5,072,4979` `N`= `2,798m`


`1.812,9` `N` = `m` `=>` `(1.812,9)/(0,0981)` = `m` `=>` `18.486` `kg` `=>` `18,486` `"tonna"`
0