Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy fontos kérdés

273
Elkezdődött a mai nappal a 2022/23-as tanév, most mentem tizenegyedik osztályba. Lenne egy fontos kérdésem (megnevezem "Epyxoid"-ot, "bazsa990608"-at, "RationalRick"-et, "kazah"-ot,) akiknek kíváncsi vagyok nagyon a véleményére, hogy hogyan jutottak el ilyen magas szintig ahol most tartanak? Úgy vettem észre, hogy ők azok az oldalon, akik szinte majdnem minden kérdésre tudják a választ, szinte mindig helyes válaszokat adnak. Természetesen más felhasználók véleménye is érdekel. Ki, hogyan szokta? Amikor hazaértek rögtön nekiültök a leckének, vagy nem? A tanulásnál a tárgyakat milyen rendszer szerint tanuljátok? A lecke végén tesztek fel magatoknak kérdéseket a lecke tartalmáról, vagy hogyan tudjátok magatokat tesztelni?A legkönnyebbel, vagy a legnehezebbek szoktátok kezdeni? Milyen tanulási technikákat, módszereket javasoltok? Tanulás segítő zenéket mennyire preferáljátok? Mennyire fura dolog, hogy én még mindig vezetek lecke füzetet? Milyen applikációkat, oldalakat tudtok javasolni még, ami segítheti a tanulást? Én következő tanévben fogok érettségizni, amitől őszintén bevallom, hogy nagyon félek. Többnyire az angoltól, mivel nagyon kicsi a szókincsem, hiába tudom az angol szórendet, nem nagyon megy a mondatalkotás, főleg a beszéd. Hogyan tudnék belőle fejlődni, mennyire nehéz összehozni egy kettest belőle? Kis érettségivel mi a helyzet, ti mikor írtátok? Azt vettem észre, hogy történelemből nem használjuk a térképet a tanórán. Ez mennyire problémás az érettségit tekintve? Azt találtam ki, hogy létrehoztam egy youtube csatornát, mivel úgy vagyok vele, hogy (videók keretein belül) , ha az ember valakinek elmagyarázza a tananyagot, az sikeresebb lesz a dolgozatnál? Magyar érettséginél a szövegértésemet hogyan tudnám fejleszteni? Matekból, hogyan értsem meg úgy a dolgokat, hogy tudjam? Tizenkettedikes, felettem járó tanulóktól halottam, hogy matekból tizenegyedikben a koordináta-geometria nagyon vészes. Hogyan éljem túl a koordináta-geometriát? Racionális gondolkodás lenne, ha előre dolgoznák matekból, de akár bármi más tárgyból?
Igazából minden érdekel, ami a tanulással kapcsolatos dolog.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

5
Ha megnézed a megnevezett személyeket és a pontszámukat, akkor amúgy látszik, hogy itt elsősorban reáltárgyakból vannak pontjaik, ahogy a legtöbb kérdés az év során matematikai. Ebből adódóan nem igazán azt mondanám, hogy "minden" kérdésre tudják a választ, hanem abban jártasak, amik általában nehezen mennek a diákoknak (és nem halálosan lusták válaszolni, mint én).

És akkor a kérdéseidre a válaszaim:
- Általánosban még egyből megírtam az aznapi házit, amikor feladták, amint hazaértem. Gimi alatt már később, az este folyamán írtam házit és mindig csak a következő napra. De ezentúl én rendszerint nem tanultam, max ha valamit be kellett magolni.
- Nem használtam semmilyen speciális tanulási technikát, applikációt, semmit. Számomra a zene kifejezetten rossz, mert kevésbé tudok szellemi munkát végezni, így azt kerülni szoktam. Egyébként én gimiben már nem is mentem a jó jegyekre, mivel tudtam, hogy az érettségi könnyű, így duplázással simán felvesznek egyetemre.
- Angol szókincshez a legegyszerűbb valószínűleg, ha angolul nézel dolgokat, Én is találtam olyan angol csatornákat a youtube-on, amik szórakoztatóak, így szívesen nézem, de sorozatokat is néztem angolul. Mára meg kb. semmit nem nézek magyar szinkronnal.
- Kis érettségi alatt mit értünk? Érettségiszerű dolgot, amit az iskola szervezett? Mintha írtunk volna matekból, de szerintem sokat nem adott hozzá, mivel nem is igazán emlékszem rá.
- Történelemben akkor hátrány a térképet nem használni, ha egyébként nem tanulod külön, hogy mi hol van benne és hogy érdemes olvasni egy-egy térképet. A jelenleg használható térképeket nem ismerem, de azért párszor magadtól érdemes belenézni, hogy ne legyél teljesen vakon érettségi alatt, de ezt leszámítva szerintem nagy hátrány nem érhet.
- Ha el tudod magyarázni az anyagot, az mindenképp segít, legalább az ismétlésben, de youtube videók esetében az a hátrány, hogy nem interaktív ez a tanulási folyamat. Amikor pl. osztálytársnak magyarázod el, akkor ő visszakérdez, nem feltétlenül érti és gondolkodnod kell, hogy hogyan fogalmazd meg számára érthető módon. A kommentszekció nem olyan effektív, mint a face-to-face magyarázás.
- A szövegértést úgy tudod fejleszteni, hogy szöveget értelmezel. Csinálj éretsségi feladatok, talán az a legegyszerűbb. De az érettségit egy az egyben meg lehet úgy csinálni, hogy semmit nem értesz igazán, vagyis ha elég mintapéldát oldasz meg, már akkor is jól jársz.
- Matekot meg úgy érdemes tanulni, hogy nem addig "tanulod" amíg kész a házi, hanem amíg megérted, amit az adott órán leadtak. A házi megírásával csak mintafeladatokat tanulsz meg megoldani, nem feltétlenül érted meg az anyagot. Ez minden matekos anyagra igaz, vagyis koord-geo-ra is.
- Ha van időd meg kedved, akkor dolgozhatsz előre, de nem hiszem ,hogy mindenképp megéri. Egyrészt, nem feltétlenül úgy és azt tanulod, ahogy órán és két különböző magyarázatot összeegyeztetni lehet problémás. Másrészt, simán lehet, hogy feleslegesen tanultál valamit előre, mert jól adják le az órán. Szerintem haladj együtt az órán leadott anyaggal és ha elakadsz, akkor keress valamit a neten, ami jobban elmagyarázza.


Úgy általánosságban, a legjobbaknak azért nem éri meg feltenni ezt a kérdés sort, mert Mo.-on igazából 2 opció van. Vagy valaki adottsága miatt jutott olyan szintre, ami miatt valamiből jó és könnyen segít a többieknek. Ekkor nem fog tudni neked semmilyen jó trükköt adni, ami segítheti a tanulásod. Én pl. alig tanultam, általánosban kb. semmit és kitűnő voltam és gimiben is csak minimálisat. Másoknak meg vért kell izzadni azért a megértésért, amit én órán összeszedek egy tárgyból.
A másik opció pedig, hogy nagyon szerencsések és kifejezetten jó tanárt kaptak. Ekkor meg az a helyzet áll fenn, hogy egyszerűen az oktatási rendszer hibája miatt nem fogsz tudni olyan jó helyzetbe jutni, mint mások, mert akármilyen jó applikációt, youtube csatornát találsz, az online interakció még nem olyan hatásos a legtöbb esetben, mint gy face-to-face tanóra.
3

Azta, van egy pár kérdésed! :O Mindegy, megpróbálok válaszolni a lehető legtöbbre!

Én közel sem vagyok azon a szinten, mint a másik három megnevezett. Ennek leginkább az az oka, hogy 15 éves és tizedikes vagyok, ők pedig 28, 23 és 47 évesek, ha jól tudom. De köszönöm, hogy engem is megneveztél, ez kedves tőled! :)

Szóval kilencedikes szintig tudok segíteni, kivéve matekból. Abból már tudok másodfokú egyenletetet/egyenletrendszert megoldani, a geometriának és térgeometriának ezek a szögfüggvényes feladataiból is mennek már nagyjából a könnyebb fajták. Ezeket viszont csak emiatt az oldal miatt tanultam meg. Néztem róluk YouTube videókat, meg lapozgattam a függvénytáblázatot, olvasgattam itt a válaszokat, és rámragadt egy pár dolog.

Egyébként nem szoktam mindig helyes választ adni, előfordul, hogy elnézek valamit, de olyankor privátban szólnak nekem, és javítom. Ilyen a többiekkel is előfordulhat, még ha nem is olyan gyakran, mint velem.

Amikor hazaérek nem ülök neki rögtön a leckének, de nem is szokott olyan sok lenni. 1-2 óra alatt megcsinálom általában. Előző tanévben volt már, hogy előbb egy itteni háziknak álltam neki, és csak utána csináltam az enyémet. :D

Tanulási rendszerem nem igazán van. Amire nem volt elég az, hogy az órán figyeltem, és megcsináltam az írásbeli házit, azt addig szoktam olvasgatni, ameddig nem tanulom meg. A legkönnyebbel szoktam kezdeni.

Tanulási technikákat nem nagyon ismerek. Nekem egyfajta adottság ez, hogy bizonyos dolgokat könnyen meg tudok jegyezni, de erre nem is szoktam büszke lenni, mert szerintem nem az én érdemem, hogy ilyen vagyok.

Zenét nem szoktam hallgatni, mert elvonja a figyelmemet még az is, amelyikben nincs szöveg. A leckefüzet nagyon hasznos, de én max egy hónapig használom, mert utána egyszerűen elfelejtem, megunom használni. A Krétába megkapom a legtöbb házit, de így is van, hogy valamit elfelejtek megcsinálni. Ilyenkor, ha van rá lehetőség az óra előtt gyorsan megcsinálom, ha meg már nincs, akkor így jártam. Applikációkat sem nagyon ismerek, de a YouTube videók nézését tudom ajánlani.

Angolhoz nem nagyon tudok hozzászólni, nem azért mert nem megy (nemsokára tervezek is nyelvvizsgázni), hanem mert abból se nagyon tudok semmilyen technikát, a saját módszeremet meg nem igazán tudom elmagyarázni. De jó angolosok is vannak itt (pl. Sziszidori), ők tudnak segíteni szerintem. :)

Történelemből érdemes megtanulni azt, hogy az atlaszban hol találhatók bizonyos dolgok - évszámok legfőképpen -, mert érettségin lehet majd használni, ott meg sokat tud segíteni.

Érdemes lehet matekból előre dolgozni valamennyire, legalább annyira, hogy pl. a koordináta geometria ne legyen teljesen ismeretlen számodra, amikor tanuljátok. Ebben a YouTube oktatóvideók és ez az oldal is tud segíteni!

Nagyjából ennyi jutott eszembe, ha még lesz valami, akkor kiegészítem. Ha kérdésed van, írj nyugodtan! Sok sikert az érettségihez, de úgy en bloc mindenhez! :)
Módosítva: 1 éve
1

Engem már meg sem említesz?
2

Egyetértek az előttem szólókkal. Többek között például az inszomniás barátunkkal, miszerint: az embereknek azzal érdemes foglalkozniuk, amikben jók, amihez van érzékük. Viszont az ilyen embereknek nincs szükségük semmilyen technikákra vagy trükkökre, hogy jók legyenek az adott területen. Erre pont annak volna szüksége, akinek nincs hozzá érzéke, de mégis jó akar belőle lenni, ezért sok munkát tesz bele. Persze ez nem teljesen igaz. Ez csak egy bizonyos szintig van így, mert a nagyon bonyolult és magas szintű dolgokhoz már nem elég az érzék, ahhoz tényleg nagyon komoly munkát kell beletenni. De a középiskolás tananyag az nem ez a szint. Na de nézzük sorba a kérdéseket:

- Hogyan jutottak el ilyen magas szintig ahol most tartanak?
A válasz egyszerű: egyáltalán nem vagyok magas szinten. Talán, nagyon talán az átlagnál jobban megy nekem a matek (habár nem szeretem az ilyen kijelentéseket, mert gőzöm nincs mi az "átlag"), de ahhoz, hogy elmondhassam magamról, hogy "magas szinten művelem a dolgot", ahhoz legalább 10-szer ennyit kéne tudnom és akkor még keveset mondtam. De máshogy nézve a kérdést, hogy hogyan jutottam arra a szintre amin vagyok: mindig is szerettem a matekot. Akármikor tanítottak valami újat egyből meg akartam érteni. Illetve addig csináltam a feladatokat, amíg meg nem értettem. Mondjuk ez így nem igaz, mert mindent kb rögtön értettem, de azért kellett a rutinhoz nem egy feladat.

- Ki, hogyan szokta? Amikor hazaértek rögtön nekiültök a leckének, vagy nem?
Én egy elég lecsúszott középiskolába jártam :D Kb az órák előtt, szünetekben, az iskola folyosókon írtunk hevesen házi feladatokat :D:D Ennyire emlékszem. Arra viszont, hogy otthon leüljek és házit írjak az kifejezetten nincs meg. De simán lehet, hogy csak elfelejtettem. Az a lényeg, hogy ha valami nem megy, akkor gyakorold, ismételd. Ha van házi, ha nincs.

- A tanulásnál a tárgyakat milyen rendszer szerint tanuljátok? A lecke végén tesztek fel magatoknak kérdéseket a lecke tartalmáról, vagy hogyan tudjátok magatokat tesztelni? A legkönnyebbel, vagy a legnehezebbek szoktátok kezdeni? Milyen tanulási technikákat, módszereket javasoltok?
2 féle tananyag van: amit magolni kell és amit megoldani kell. A magoláshoz nekem pl az segített, hogy jegyzetet készítek. Vázlatosan leírom azt, hogy mit is kell tudni az adott témából. Ha valami nem világos utána keresek. Ez segít átismételni a dolgokat és a későbbiekben az átolvasása segít felidézni a témakör főbb részeit. Ha valamit pedig megoldani kell, mint pl a matek feladatokat, abból pedig olyan példákat érdemes megoldani és begyakorolni, mint amit számon fognak kérni. Végig kell menni a megoldás menetén és meg kell érteni hol, mi történik. Én így csináltam, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek ez lenne a legsikeresebb technika. Magadnak kell rájönnöd, hogy neked mi válik be a legjobban, mi mennyire működik.

- Tanulás segítő zenéket mennyire preferáljátok?
Érdekes, én a többiekkel ellentétben volt, hogy hallgattam zenét tanulás közben. Nálunk otthon elég nagy volt rendszerint a zűrzavar, ami engem személy szerint sokkal jobban irritált, mintha a háttérben szólna valami zene. Olyan zenét célszerű választani, ami nem különösebben tetszik, így nem vonja el a figyelmed, viszont nem is utálod, így tudod hallgatni különösebb probléma nélkül. Én klasszikus zenére tanultam annó. Szerintem kifejezetten közömbös műfaj. Nekem tökéletesen megfelelt. De ettől függetlenül nem mondanám, hogy mindenképpen kell zene a tanuláshoz. Megint csak neked kell felmérned neked mire van szükséged.

- Mennyire fura dolog, hogy én még mindig vezetek lecke füzetet?
Kit érdekel, hogy ki mit gondol róla? Hatékony? Segít téged a tanulásban, vagy sem? Ez a kérdés. Nyilván aki szarik a sulira és megvet mindenkit aki tanul rá az nem fogja piedesztálra emelni azt, hogy te használsz lecke füzetet, de nem is kell. Ha te jó jegyeket akarsz szerezni és jó érettségit akarsz, akkor mégis mit számít, hogy valaki aki nem akar, az mit gondol arról, amit csinálsz?

- Milyen applikációkat, oldalakat tudtok javasolni még, ami segítheti a tanulást?
Erről inkább fiatalabbakat kéne kérdezned :D Nyilván régebben egyáltalán semmi ilyen nem volt. Most már talán van, de én természetesen nem ismerem ezeket. Én mindig az iskola által szolgáltatott eszközök segítségével tanultam. Tankönyvek, jegyzetek, dokumentumok... Habár mostanában a kérdések megválaszolásában egyrészt a wikipedia segít sokat, illetve a https://matekarcok.hu/ illetve a https://www.nkp.hu/tankonyvek oldalak.

- Én következő tanévben fogok érettségizni, amitől őszintén bevallom, hogy nagyon félek. Többnyire az angoltól, mivel nagyon kicsi a szókincsem, hiába tudom az angol szórendet, nem nagyon megy a mondatalkotás, főleg a beszéd. Hogyan tudnék belőle fejlődni, mennyire nehéz összehozni egy kettest belőle?
Én is paráztam az érettségitől. De látod, vannak itt, akik nem hogy nem féltek tőle, hanem kifejezett megnyugvást adott nekik, hogy az legalább könnyű lesz. Meglehetősen irigylem ezt a gondolkodás módot :D Mindenesetre: a nyelvtanulásban az segít a legtöbbet, hogy ha használod... Ennyire egyszerű. Bármit, amit tudsz angolul nézni, nézd angolul. Hallgass sok szöveget és írd ki az olyan szavakat, amiket nem ismersz. Ha valami nekem az évek során nagyon sokat fejlődött az az angol. És úgy hogy nem is "tanultam", nem ültem le tanulni, csak egyszerűen használom ahol csak tudom. Fenn vagyok angol fórumokon. Van amire angolul keresek rá a google-ban. Angolul nézek filmeket, sorozatokat, képregényeket. Fordítottam már képregényt és filmet is. Angol a telefonom menüje már évek óta, ahogy a gépem is. Dalszövegeket olvasok, fordítok. Lényegében mindent csinálok angolul, amit magyarul is. A beszéd persze a gyengém, mert azt egyik sem fejleszti. De viszont nemrégiben ismerősöm munkahelyet váltott, amihez kellett jobban az angol, ezért minden nap kb egy órán át beszélgettünk telefonon csak angolul. Nyilván nem ment annyira nagyon jól egyikünknek sem, de kb 2 hét múlva már sokkal de sokkal jobban ment, mind a kettőnknek. Csak pofázni kell, mindegy mit. Hogy járjon az agyad. Azt mondják, hogy aki való életben is olyan, hogy sokat pofázik az sokkal gyorsabban tanul meg más nyelven is beszélni, mert annak folyamatosan be nem áll a szája és csak mondja és mondja. Mindegy, hogy nem olyan jól, vagy hogy hibákat vét, akkor is pofázik és így könnyebben bele is jön, mint aki nem mer megszólalni, mert fél, hogy "nem lesz elég jó" amit mond... Márpedig csakis attól lesz jobb, hogy ha beszélsz és alkotsz mondatokat akármennyire is "jók" vagy "nem jók"... Illetve itt még nem árt azt tudni, hogy az ahogy a diákok teljesítenek az érettségin az az iskolát is minősíti, úgyhogy nem húznak meg csak úgy senkit sem.

- Kis érettségivel mi a helyzet, ti mikor írtátok?
A kis értettségi az egy nagyobb felmérő talán 11-iknek a végén, ami azt szolgálja, hogy felkészítse a diákokat arra, hogy nagyjából mire számítsanak az érettségi alkalmából. Csak, hogy itt mindenki legalább értse, hogy miről is van szó. :D Én megmondom őszintén, konkrétan semmire sem emlékszem belőle. Konkrétan semmire. Annyit tudok, hogy volt ilyen. Meg hogy a matek biztos jól ment nekem. :D:D Más infót nem igen tudnék feleleveníteni ezzel kapcsolatban...

- Azt vettem észre, hogy történelemből nem használjuk a térképet a tanórán. Ez mennyire problémás az érettségit tekintve?
Mi sem nagyon használtuk ha jól rémlik. Ezt mindenki maga okoskodta ki, hogy pontosan hogyan és mikor tudja majd használni a térképet az érettségin. Erről megint csak nem nagyon tudok többet mondani.

- Azt találtam ki, hogy létrehoztam egy youtube csatornát, mivel úgy vagyok vele, hogy (videók keretein belül), ha az ember valakinek elmagyarázza a tananyagot, az sikeresebb lesz a dolgozatnál?
Szerintem nem egy rossz ötlet. Ez is olyasmi, mint a jegyzet készítés. A lényege, hogy átismételd vele az anyagot. Itt szerintem arra figyelj, hogy ne felolvasd, hanem a saját szavaiddal fogalmazd meg a témát, hogy gondolkodnod kelljen rajta.

- Magyar érettséginél a szövegértésemet hogyan tudnám fejleszteni?
Oldj ilyen érettségi feladatokat. Valamennyire hasonlóaknak kell lenniük ahhoz, hogy azonos szintű legyen minden érettségi.

- Matekból, hogyan értsem meg úgy a dolgokat, hogy tudjam? Tizenkettedikes, felettem járó tanulóktól halottam, hogy matekból tizenegyedikben a koordináta-geometria nagyon vészes. Hogyan éljem túl a koordináta-geometriát?
Ez jó :D:D Emlékszem nálunk is rémhíre volt, de felesleges túlizgulni. Szerintem nem vészes, de persze ez nem jelent semmit. Ha azt akarod, hogy menjen, akkor egyszerűen oldj feladatokat. Ha pedig valamit nem tudsz, akkor mindenképpen tedd fel ide, mert én imádom ezt a témakört :D Egyébként pedig úgy általánosságban a matekról: minden témakörből vannak típusfeladatok. Ezeket kell oldani minél többet és megérteni a menetét. Ennyi az egész. A legtöbb ember, akit ismerek és nem megy neki a matek azoknak már az alapok sem mennek. Pedig ezen is könnyű javítani: csak feladatokat kell oldani. Ennyi. Pláne, hogy még itt van nektek ez az oldal is, ahol bármiben megakadtok szinte rögtön tudtok segítséget kapni... Ennyi az egész. Csak az emberek általában mindent egyből akarnak tudni és ha úgy nem megy, akkor nem veszik rá a fáradtságot, hogy megértsék.

- Racionális gondolkodás lenne, ha előre dolgoznák matekból, de akár bármi más tárgyból?
Erre egy kérdéssel válaszolnék: most jelenleg minden témakör megy matekból? Mert ha nem, akkor nem érdemes előrébb menned, hogy még több legyen, amit nem értesz. Azt gyakorold, amit már vettetek, de nem megy. Ha már minden annyira jól megy, hogy már eszeveszett mód unatkozol, na majd akkor menj előre szerintem.
Módosítva: 1 éve
2

Szia! Inkább az angol részéhez tudok hozzászólni. Egyetértek az előttem szólókkal, fejlődni akkor tudsz, ha használod a nyelvet. Két féle képpen lehet ezt csinálni, szerintem érdemes nemcsak az érettségire készülni, hanem magát a nyelvtudást fejleszteni. Persze a feladatlapok megoldása és tankönyvek is sokat segítenek, de mással jobban meg lehet alapozni, mint ezekkel (legalábbis szerintem) és onnantól jönnek jól a szabályok.

A legfontosabb, hogy beszélni ne félj! Ha rosszat mondasz is van legalább mit értékelniük, jobb mint ha semmit se, az eleve 0 pont, annál csak jobb lehet. Tudom, hogy mondani könnyebb, nekem is ezzel van a legnagyobb gondom. Ha olyanokkal nem is megy annyira, akit ismersz, legalább a vizsgán tartsd majd észben, hogy a rossz is több mint a semmi. Olyankor az se számít, hogy az igaz-e (bár ezzel nem minden tanár ért egyet, többen ezt tanácsolják), mond el amit tudsz, mert nem az igazságra jár a pont, hanem arra amit mondasz.
Angol tanárunk régebben úgy szemléltette, hogy "Én érteni te mond." Ez azt jelenti, hogy ha nem helyesen mondod is megértik, mert a szavak hasonló jelentést adnak így is, csak a nyelvtan nem helyes. Viszont ha így mondod el is biztos kapsz pontot a tartalomra, vagy arra, hogy megértetted a kérdést. A nyelvtanra lehet nem, de így is kaptál pontot. Ha nem mondasz semmit, mert mi lesz ha rossz lesz, akkor még ennyit se kapsz. És így van ez a többi dologgal is, szóval akármi van, mondj el mindent amit tudsz, hátha.

Erre gyakorolni csak azzal tudsz, ha sokat gondolkozol angolul. Akár ülsz a buszmegállóban és elmondod magadnak mi történik körülötted, miket látsz: A kockás pólós lány átmegy az úton; Az autós megelőzte a kék autót; A gyerekek mennek haza az iskolából, otthon valószínűleg leckét fognak írni. Ezekben különböző igeidők is vannak, továbbá azok is kiderülnek, hogy mely szavakat kell még gyakorolni, melyikek nem ugranak be rögtön. Német tanár nekünk azt is tanácsolta, hogy akár a tárgyakra is ráragaszthatjuk a nevük a házban, így mikor rájuk nézünk eszünkbe jut és könnyebb megtanulni. Egyes megtörtént párbeszédeket akár magadban is elmondhatsz angolul, itt is kiderül milyen szavak kellenek még.
Beszélős alkalmazás is biztos van, ahol külföldiekkel tudsz kommunikálni, azokkal nincs tapasztalatom. A képen az első alkalmazással viszont írásban lehet. Ez is segít a mondatalkotás gyors elsajátításában. Második sorban a másodikkal pedig le is tudod ellenőrizni nagyjából a hibákat. Egy idő után tudni fogod, hogy mik az általános hibáid és mire kell figyelned mikor írsz vagy épp beszélsz.
A második sor elsője szavakat segít tanulni, nekem jobban bevált mint a magolásos módszer. Amiket sikerül összegyűjteni akár az előző módszerekkel beteheted egy szettbe és tudod gyakorolni.

A másik hármat is kipróbálhatod, de szerintem nem elég érettségihez, amit tanítani tudnak, ettől még segítenek az alapokat biztosítani, azkon elvileg több pontot lehet veszíteni és könnyebben elfelejtődnek.
Akármi ami angol segít fejlődni, akár hírek olvasása ( https://www.newsinlevels.com/ ), akár más amit csinálsz egy nap magyarul, csak angolul. Esetleg valami angol recept utasításainak követése is jó lehet, hisz lesz mihez kötni a szavakat és még meg is tudod enni, ami készül.

Egyetlen fontos dolog, hogy olyan ellenőrizetlen szövegek (kommemtek, blogok, stb.) amiket emberek csak úgy posztolnak az internetre azokat mértékkel, mert lehet olyan szókapcsolatot jegyzel meg belőlük, ami nem is létezik vagy hibás.


Ezt több embertől is hallottam már, hogy a legegyszerűbb úgy tanulni, ha valakit megpróbálsz tanítani. Lehet ez akár képzeletbeli is, de ahhoz hogy el tudd magyarázni meg kell érteni, lehet ez pont közben fog megvalósulni. Jobban is emlékszel rá, hogy te hogy magyarázta el a saját szavaiddal. Ha pedig van valaki, akinek el tudod magyarázni, az akár bele is tud kérdezni, hogy az miért van így. Ezzel is segítve, mert lehet neked sincs meg ez a része, de így annak is utánanézel alaposabban.
Itt az oldalon is sokan vannak szerintem, akik sok mindent úgy értettek meg jobban, hogy másoknak próbálták meg elmagyarázni.
Módosítva: 1 éve
0