Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
485
Mennyi annak a sónak az oldhatósága 25,0 C-on, melynek 52,0 g tömegű 70,0 C-on telí￾tett oldatát 25,0 C-ra hűtve 6,45 g só válik ki?
Az oldhatóság: 70,0 C-on: 185 g só/100 g víz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1


A 70 °C-os oldat:

285 g-jában van 185 g só

52 g oldatban van `52/285*185` = 33,754 g só

lehűtjük, kiválik a só, az oldat és az oldott anyag tömege is ugyanannyival csökken.

52-6.45 g oldatban van 33.754-6.45 g só

45,55 g oldatban van 27,304 g só és 45.55-27,304=18,246 g víz

100 g vízben tehát `100/18.246*27.304` = 149,64 g só

Az oldhatóság 25 °C-on: 149,64 g só / 100 g víz.
-1