Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 1,2 kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

A szomszédos tagok különbsége egyenlő:

`(4x-2)-(2x+2)=(2x+2)-(x-2)`

`4x-2-2x-2=2x+2-x+2`

`2x-4=x+4` /-x

`x-4=4` /+4

`x=8`

Elenőrzés:

1. tag: x-2=8-2=6

2. tag: 2x+2 =`2*8+2` = 18

3. tag: `4x-2=4*8-2` = 30

30-18 = 18-6

12 = 12

2,

A Viete-formulákat segítségül hívjuk:

`x_1+x_2=-b/a`

`x_1*x_2=c/a`

`x_1^2+x_2^2` = `(x_1+x_2)^2-2*x_1*x_2` = `(-b/a)^2-2*c*a` = `(b^2-2ac)/a^2` = `(1^2-2*m)/1^2`

`9*(x_1+x_2)+3x_1x_2` = `-9*b/a+3*c/a` = `(3c-9b)/a` = `(3m-9)/1`

`1-2m=3m-9` /+2m

`1=5m-9` /+9

`5m=10` /:5

`m=2`
1