Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 2 kérdésnek kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=-x^2-mx+1` = `-(x^2+mx)+1` = `-(x+m/2)^2-m/4+1`

A `-(x+m/2)^2` maximális értéke 0, tehát:

`-m/4+1=1` /-1

`-m/4=0` /*4

m=0

`f(x)=-x^2+1` lesz a függvény m=0 esetén, a maximuma pedig az y=1 értéknél van.
0