Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logikai függvény

Főoldal » Középiskola » Fizika
566
Valósítsd meg az alábbi logikai függvényt NOR és NAND kapukkal!
`F` = `AB + barBC`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
Na végre valami egyszerű!

`F = AB+bar(B)C = bar bar(AB+bar(B)C) = bar(bar(AB)*bar(bar(B)C))`

Nem kell nekem a NOR kapu. Csak NAND-dal megcsinálható. Nem fogom lerajzolni, de elmagyarázom a bekötést:
4 NAND kapu kell. Az egyik mindkét bemenetébe `B`-t kötjük. Ennek a kimenetét és `C`-t kötjük egy újabb NAND kapuba. Majd megint egy másikba az `A`-t és a `B`-t és ennek a két kapunak a kimenetét kell bekötni az utolsó NAND kapuba, aminek a kimenete lesz a kívánt `F` függvény.
-1

Csak Epyxoid válaszát fogadom el!
-2

NOR (1. kép)

`F` = `AB+barBC` = `barbar(AB)+bar(barBC)` = `bar(barA+barB)+bar(B+barC)`


NAND (2. kép)

`F` = `barbarF`= `barbar(AB+barBC)` = `bar(bar(AB)*bar(barBC)`
3

Amúgy most esik csak le, hogy még a kérdést sem sikerült megfogalmaznod sp... A "valósítsd meg NOR *és* NAND kapukkal", az azt jelenti, hogy mindkét kaput egyszerre felhasználva kell megvalósítani a feladatot. Ezt jelenti az "és" szó. Az már csak a helyzet komikuma, hogy pont te jössz egy logikai kapus feladattal, miközben nem sikerül jól használnod mondatban az és szót... Ha tudtam volna, hogy két része van a feladatnak, egyszer külön NOR kapukkal, majd külön NAND kapukkal, akkor nyilván nem küldöm be a korábbi válaszomat.
Módosítva: 3 éve
0