Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 2 kérdésnek kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2-6x-m` = `(x-3)^2-9-m`

Az `(x-3)^2` legkisebb értéke a nulla.

-9-m=10 /+9

-m = 19

m = -19

`x^2-6x-(-19)` = `x^2-6x+19` = `(x-3)^2-9+19` = `(x-3)^2+10`
0