Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 5 kérdésnek kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megnézzük a három oldal meredekségét:

`m_(MN)=(y_M-y_N)/(x_M-x_N)` = `(5-5)/(1-(-2))` = 0

`m_(NP)=(y_P-y_N)/(x_P-x_N)` = `(1-5)/(-2-(-2))` = `oo`

Elég volt kettőt is.

Ha teljesül az, hogy `m_1=-1/m_2`, akkor a két oldal merőleges.

`-1/0` = `oo`-nek tekinthetjük ebben a vonatkozásban, így a két oldal merőleges egymásra, vagyis a háromszög derékszögű.

vagy

`m_(MN)` = `tanalpha` = 0 `rightarrow` `alpha` = 0°.

`m_(NP)` = `tanbeta` = `oo` `rightarrow` `beta` = 90°

`|alpha-beta|` = 90°, a háromszög derékszögű.
0