Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Ellenőrzés
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ellenőrzés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1.`
Baloldal:
`5*3+2=15+2=17`
Jobboldal:
`3*3+8=9+8=17`
`17=17`

`2.`
Ez nem lett jó, mert nem a `-3x+1`-et ábrázoltad, hanem a `3x+1`-et. Ha így csinálod `x=1` lesz a megoldás.

`3.`
Itt ugyanaz csúszott el, mint az előbb. `5/2x+3`-at ábrázoltad a `-5/2x+3` helyett. `x=-2`-nek kell kijönnie.

`4.`
Itt sikerült jól ábrázolnod, ezért jó lett a megoldás.
Baloldal:
`2*1-1=2-1`
Jobboldal:
`-1+2=1`
`1=1`

`5.`
Ez is teljesen jó lett.
Baloldal:
`4*4-7=16-7=9`
Jobboldal:
`5/2*4-1=(20)/2-1=10-1=9`
`9=9`
1