Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Példa

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Abban az esetben, ha tudjuk, hogy c = 40 cm, α = 50°°, számítsuk ki a β, a, b, K, T, r, és R-t is!

https://drive.google.com/file/d/1SRnLCO21WTY8L9Is0Q9QMFX190ayBWJ-/view?usp=sharing
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c=40` `cm`
`alpha=50°`
`gamma=90°`
`beta=180°-50°-90°=40°`

`sinalpha=a/c`
`sin50°=a/(40)` `//*40`
`a≈30.64` `cm`

`cosalpha=b/c`
`cos50°=b/(40)` `//*40`
`b≈25.71` `cm`
vagy
`sinbeta=b/c`
`sin40°=b/(40)` `//*40`
`b≈25,71` `cm`

`K=a+b+c`
`K=30.64+25.71+40=96.35` `cm`

`T=(a*b)/2`
`T=(30.64*25.71)/2=393.8772` `cm^2`

`s=K/2`
`s=(96.35)/2=48.175` `cm`

`T=r*s`
`r=T/s`
`r=(393.9772)/(48.175)≈8.178` `cm`

`R=c/2`
`R=(40)/2=20` `cm`
3