Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
Ellenőrzés.
2x-5=x+3
-x-1=3x+7
1/2*x-6=1/3*x-7
Megoldottam, csak le kellene ellenőrizni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ellenőrzés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Jók lettek, de le is ellenőrzöm:

`1.`
Baloldal:
`2*8-5=16-5=11`
Jobboldal:
`8+3=11`
`11=11`

`2.`
Baloldal:
`-(-2)-1=2-1=1`
Jobboldal:
`3*(-2)+7=-6+7=1`
`1=1`

`3.`
Baloldal:
`1/2*(-6)-6=-3-6=-9`
Jobboldal:
`1/3*(-6)-7=-2-7=-9`
`-9=-9`
1

`5x+2=3x+8`

`2x-4=-3x+1`

`1/2x+9=-5/2x+3`

`2x-1=-x+2`

`4x-7=5/2x-1`
Módosítva: 3 éve
1