Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban segítetek?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
689
1. Mekkora a tömege egy 2dm^3 térfogatú alumínium testnek?(alumínium sűrűsége 2700 kg/m^3)
2.Mekkora a térfogata a 150 kg tömegű fának? (a fa sűrűsége 500kg/m^3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sűrűség, fizikaházi
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
0,002*2700=4,5kg
150/500=0,3m³
Mindkét feladathoz a ρ=m/V összefüggést kell használni a helyes mértékegységben
0