Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Egy fém ellenálláshőmérő T0 = 0 °C hőmérsékleten R0 = 2 kΩ ellenállású. Határozza meg az ellenállását T = − 75 °C hőmérsékleten! A hőfoktényező: α = 3,8 * 10^-3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaR=R_0*alpha*DeltaT` = `2000*3.8*10^(-3)*(-75-0)` = - 570 `Omega`

`R-R_0` = -570 `Omega` `rightarrow` `R=R_0-570` = 2000-570 = 1430 `Omega`
0