Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgástest

241
360°-ban megforgatunk az átlója körül egy szabályos konkáv deltoidot melynek átlója 15 cm hosszúságú míg a teljes deltoid magassága 20 cm. Valamint tudjuk hogy szögei 2:4:13 arányban oszlanak meg.
Számítsd ki a keletkezett forgástest térfogatát és felszínét.
Számítsd ki a keletkezett forgástest köré írható gömb felszínét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bírom ezeket a faladatokat. Nagyon lazára veszi a figurát a matek tanárod. Az egy dolog, hogy semmi rajz nincs hozzá, úgyhogy max találgatni lehet, hogy a két átló közül melyikre gondol a költő, vagy hogy a magasság alatt mit is értünk, de ez még kitippmixezhető. De hogy a szögek sehogy se stimmelnek az is biztos... Egyfelől: ez egy NÉGYszög, erre 3 szög aránya van megadva. No comment. Az rendben van, hogy mivel szimmetrikus az alakzat, ezért lesz két ugyanakkora szög, de mégis melyik?? Szóval vagy `"2 : 4 : 4 : 13"` a szögek aránya, vagy `"2 : 2 : 4 : 13"`, tehát egyből van 2 lehetséges alakzatunk 1 helyett... És ez még semmi, ugyanis meg van adva kvázi az összes szög - mindegyik kiszámítható -, illetve meg van adva az átló és a magasság is, viszont a kettő nem kompatibilis. Nem redundánsak az adatok. Az egyikből lehet következtetni a másikra és nem az jön ki, mint ami meg van adva. Értsd: ha ennyi az átló és a magasság, akkor nem lehet ez a szögek aránya, illetve ha ez a szögek aránya, akkor nem lehet ennyi az átló és a magasság. Már ha jól értelmezem, hogy melyik átlóról és magasságról van szó. Így aztán a feladat vagy rosszul van megfogalmazva és én nem tudom értelmezni melyik adat mit jelent, vagy úgy ahogy van hibás a feladat és nem is értelmezhető.

De nem arról van szó, hogy teljesen értelmetlen a feladat, csak egyszerűen nincs végiggondolva. Következetlen. Ha kevesebb adat lenne megadva, akkor ki lehetne zárni az ellentmondást, de így önmagában nem látom értelmét a feladatnak.
Módosítva: 1 éve
4

Epyxoid vagyok csőztők xddddddddddddd
Nem tudom megoldani a feladatot xddddd
Módosítva: 1 éve
-6