Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metán gáz térfogata

Főoldal » Középiskola » Kémia
1335
101,3KPa nyomáson mennyi 1kg metán gáz térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A 101,3 kPa a szokásos légköri nyomás. Azt szokták standard állapotnak nevezni. Tanultátok, hogy 1 mol gáz térfogata 101,3 kPa nyomáson és 25 °C hőmérsékleten 0,0245 m³.

A metán (`CH_4`) moláris tömege `12+4·1 = 16 g/(mol)`
Van összesen 1000 gramm belőle, ez ennyi mol:
`n·16 = 1000`
`n = (1000)/(16)=62.5\ mol`

Szorozd be.
0