Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Határozza meg egy szinuszosan váltakozó feszültség pillanatnyi értékét a periódus kezdetétől számított t = 80 μs idő múlva!
Adatok: Ueff = 3 V, f = 5 kHz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`U_("eff")` = 3 V

t = `80*10^(-6)` s

f = 5000 `1/s`

`U(t)=root()(2)*U_("eff")*sin(2*pi*f*t)` = `root()(2)*3*sin(360*5000*80*10^(-6))` = 2,494 V
0