Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
480
Határozza meg egy terhelt közös source-ú erősítő alapkapcsolás teljesítményerősítését! Adatok:
y21S = 5,6 mS
y22S = 35 µS
RD = 15 kΩ
Rbe = 2 kΩ
Rt = 8 kΩ
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`A_u` = `-y_(21S)*(1/(y_(22S)+1/R_D+1/R_t))` = `-5,6mS*(1/(35muS+1/(15KOmega)+1/(8KOmega)))`= `-24,71`



`a_p`= `10*lg*(A_u^2*(R_(be))/R_t)` = `10*lg*((-24,71)^2*(2KOmega)/(8KOmega))` = `21,84` `dB`
Módosítva: 3 éve
0