Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
483
Határozza meg két pontszerű villamos töltés között ható erő abszolút értékét! Adatok:
Q1 = Q2 = 20μC ,
r = 350 mm,
ε0 = 9,81 * 10^-12 (A * s) / (V * m)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r = 0,35 m

`Q_1=Q_2=20*10^(-6)` C

F = `1/(4*pi*epsilon_0)*(Q_1*Q_2)/r^2` = `1/(4*3.14*9.81*10^(-12))*(20*10^(-6))^2/0.35^2` = 29,49 N
0