Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
328
Egy Rki = 650 Ω kimeneti ellenállású erősítőhöz transzformátoros illesztéssel Rt = 6 Ω terhelő ellenállás csatlakozik. A szekundertekercs menetszáma n2 = 75. Határozza meg a primertekercs menetszámát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`n_1=n_2*a` = `n_2*root()(R_("ki")/R_t)` = `75*root()(650/6)` `approx` 780,6
0