Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektorinka)

Főoldal » Középiskola » Fizika
339
Határozzuk meg a katódon kiváló ezüst tömegét, ha fél órán keresztül 10 A-es állandó egyenárammal végezzük az elektrolízist!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`A_(Ag)` = 107,87 `g/(mol)`

t = 0,5 h = 1800 s

`Q=I*t` = `10*1800` = 18000 C

`Ag^+` + `e^-` `⇌` `Ag`

1 mol elektron átvitele 96500 C töltésátmenettel jár; ez 1 mol ezüst leválását eredményezi, ami 107,87 g.

18000 C töltésátmenet esetén `18000/96500*107.87` = 20,12 g ezüst válik le.
0