Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
372
A d= 2 mm távolságban lévő, párhuzamosan elhelyezett aluminiumlemezekre U = 300 V feszültséget kapcsolunk. Határozzuk meg a térerősség értékét a lemezek között. Mekkora erő hat a lemezek közé helyezett Q = 10 mC pontszerű töltésre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
d = 2 mm = `2*10^(-3)` m

U = 300 V

`E=U/d` = `300/(2*10^(-3))` = 150 000 `V/m`

Q = 10 mC = `10^(-2)` C

`F=Q*E` = `150000*10^(-2)` = 1500 N
0