Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
396
Határozzuk meg a tekercs induktivitását I = 1,25 a gerjesztőáram esetén, ha a vasban a közepes erővonalhossz L vas = 50 cm
Mágneses indukció a vasban B = 0,9 T
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nekem ez a feladat kicsit hiányosnak tűnik. Mégpedig azért mert az induktivitáshoz szükségünk lenne a tekercs menetszámára valamint az átmérőre.

Én édesapám elektronika tankönyvébe ezeket a képleteket találtam.

`H` = `(N*I)/l_(vas)`

`L` = `(N*B*A)/I`
Módosítva: 3 éve
1