Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fikika (elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
400
Határozzuk meg a légmagos szelonoidban tárolt energia értékét, ha a tekercs árama 10 A. A tekercs önindukciós együtthatója: L = 41,9 μH.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
L = 41,9 `muH` = `41.9*10^(-6)` H

E = `1/2*L*I^2` = `1/2*41.9*10^(-6)*10^2` = `2.095*10^(-3)` J = 2,095 mJ
0