Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy-két észrevétel.

182
Lehet, hogy egy különleges kérdés, de ti is észrevettétek már azt, hogy valamilyen felhasználók, (nem nevezek meg senkit), AKINEK NEM INGE.. elfelejtik, hogy ez az oldal a házi feladatok segítésére, megoldáskeresésre lett kitalálva? Többször is felfigyeltem rá, hogy vannak olyan személyek akik nem tudom miért de tele nyomják nem az oldalhoz illő tartalommal az oldalt, és ez egy idő után már idegesítő. Őszintén én leírom, hogy hálás vagyok (kiemelném "Epyxoid"-ot, "bazsa990608", és "kazah"-ot is,) mivel az esetek legtöbb arányában ha felteszek valamilyen kérdést legtöbbször matek témában ők mindig segítenek, többnyire rövid időn belül. De azoknak is hálás vagyok, akik tényleg megpróbálnak segíteni. Úgy gondolom, hogy az ilyen embereket meg kellene becsülni, mivel a munkájukért nem kapnak semmilyen anyagi hasznot, pusztán önszorgalomból teszik. Szóval mindenkinek köszi, aki segít! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7
Középiskola / Egyéb

Válaszok

3
Rendszerint ha valakit a nyilvánosság előtt megbecsülnek, akkor annak lesznek utálói is. Vannak akik nem tudják elfogadni, hogy nem hasznosak és ahelyett, hogy megpróbálnának hasznosabbak lenni, ahelyett inkább leszólják azokat, akik azok. Nem vagyok pszichológus, de szerintem ez egy teljesen természetes dolog. A világ nem tökéletes. Senki sem az.

Illetve örülök, hogy ha tudunk segíteni! :)
6

Egyébként ha már itt tartunk, akkor nekem sokkal nagyobb gond az, hogy nem ahhoz kérnek segítséget a legtöbben, hogy megértsék a feladatot, hanem csak a megoldást akarják, hogy gondolkodás nélkül lemásolják.
Most egy trollkodást simán figyelmen kívül lehet hagyni, de a fentebb említett hozzáállással sok mindent nem lehet kezdeni.
5

Reagálva 2 hete nem aludtam bejegyzésére (is) (mert kommentben nem fér el):

Ez mindig megítélés kérdése. Ha a trollkodás oly méreteket ölt, hogy hogy ócsárolásba csap át, az mindig kevésbé tolerálható, mint egy csendes kérdező, aki felteszi a kérdést, megkapja a választ és továbblép. A "szedjétek össze magatokat" kicsit bosszantóbb, mint az "egyáltalán nem tudom, hogy kell megoldani, segítsetek". Persze ki hogy látja.

Ezt nem lehet mindig eldönteni, hogy az adott feladatban eljutott-e valameddig, mert nem tüntetik fel, hogy "nem jött ki az eredmény" vagy "eljutottam addig, hogy...". Viszont sokan kérdeznek privátban a részletekre, vagy hogy itt és ott nem értik, hogy miért kell így vagy úgy.

Viszont te már régóta itt vagy, emlékszel még pl. Bélára, aki valljuk be, elég nagy troll volt és foggal-körömmel ragaszkodott az elveihez még akkor is, amikor már senki sem értett vele egyet (ő kijelentette, hogy mindenki hülye, csak ő a zseni; több más fórumokról is ki lett tiltva), mindenki utálta és pezsgőbontás volt, amikor eltávozott innen.

Azért én még mindig idegesítőbbnek gondolom a helyi beszólogatókat, mint a szimpla kérdezőket (elvégre az utóbbiról szól ez az oldal). Sokan ellenzik, hogy "mi az, hogy megoldja más a házi feladatodat?", de ha nem értett belőle egy kukkot se, csak lemásolja, az az ő baja, a magyarázatot nem kezdhetjük a teremtésnél, nem tudjuk, hogy milyen előzetes tudással bír. Az oktatásra ott vannak az intézmények, itt pedig a választ csak néhány erre tévedt hétköznapi ember adja, akik szabadidejükben segítenek több-kevesebb sikerrel.

Hogy megértsék a feladatot: Lehet, hogy nem kell megérteniük, mert soha az életben nem lesz rá szükségük. Valakinek csak kín a házi feladat, túl van rajta, örül, mehet a dolgára. Én megértem, ha nem is akarja megérteni. De nekem mindegy, ő pedig boldog, mert kapott választ.

Viszont azt nem tudom megérteni, hogy követelőzünk vagy fikázunk másokat teljesen ismeretlenül.

De tényleg elkelne egy pszichológus is az oldalra, mert előfordulnak problémás esetek.
6