Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
531
6:2(1+2)=9
Jó az eredményem? Sok helyen az eggyel írják, mint jót.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
6:2(1+2) = `6:(2*3)` = 6:6 = 1
2

Nekem így magyarázták:
6:2(1+2) =
Zárójelben lévő rész az első. Az 3
Aztán eddig ugye 6:2×3
6:2=3
3×3=9
2

Ezt a problémát nem csak egyféleképpen lehet értelmezni sajnos. Ha a kettőspontot sima osztásként értelmezzük, akkor csakis a műveleti sorrendre kell odafigyelnünk!

Először a zárójelet bontjuk fel, vagyis elvégezzük a benne lévő műveletet:
`6:2*3`

Azután balról jobbra elvégezhetjük a műveleteket, mert az osztás és a szorzás egyenrangúak:
`6:2*3 = 3*3 = 9`

Én így értelmezem a feladatot, de ez egy szándékosan kétértelmű probléma. Van aki így értelmezi, van aki másként és nekik is ugyanúgy igazuk van.
Módosítva: 3 éve
3

Az internet szerinti top5 egyenletmegoldóba beírva:

- 2 nem tudja mire vélni a kettőspontot

- 2 szerint 1 a megoldás

- 1 szerint pedig 9

Ez a megoldás:

A püspök és a keresztrejtvény:

- Tisztelt szerkesztőség!
Mélységesen felháborodtam az önök által szerkesztett keresztrejtvényben szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása." A megoldás 4 betű, most nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést követelek a jó erkölcs nevében!

A szerk. válasza: Tisztelt Püspök úr!
Elnézését kérjük, ha ez önt felháborította. Azonban fel szeretnénk hívni a figyelmét egy kis apróságra. Az ön megoldása a "p-i-n-a" volt, melyet sajnos nem tudunk elfogadni. A feladvány ugyanis nem A szerelem nyílása volt, hanem "A szerelem nyilasa", amelyre a megoldás "á-m-o-r" lett volna. összesen 23465 megoldás érkezett be szerkesztőségünkbe. Ezek között mindössze 2 rossz megfejtés volt, egyik az öné, másik az érsek úré, így ezúton üzenjük az érsek úrnak, hogy az ő "s-e-g-g" válaszát sem tudjuk elfogadni.
3