Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Forgassunk egy N = 50 menetű tekercset B = 0,5 T indukciójú, időben állandó mágneses térben n = 1500 1/min fordulatszámmal. A tekercs mágneses térben elhelyezkedő vezetőinek hosszúsága l = 0,2 m, a tekercs szélessége s = 0,2 m.
Mekkora a csúszógyűrűről levehető felszültség maximális értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`A` = `l * s` = `0,2 m * 0,2 m` = `0,04` `m^2`

`Phi_max` = `B * A` = `0,5(Vs)/m^2` `*` `0,04` `m^2` = `0,02` `Vs`

`w` = `2*pi*n/60` = `2*pi*1500/60` `(rad)/s` =`157,1 (rad)/s`

`U_max`= `N * w * Phi_max` = `50 *157,1(rad)/s*0,02` `Vs` = `157,1` V
0