Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
Határozzuk meg egy A = 5 cm² keresztmetszetű szigetelőanyagra tekercselt (légmagos) tekercs (szoleonid) induktivitását, ha N = 100 menet és a tekercs hossza lt= 15 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A = 5 `cm^2` = `5*10^(-4)` `m^2`

`l_t` = 15 cm = 0,15 m

`mu_0` = `4pi*10^(-7)` `(Vs)/(Am)`

N = 100

`L=(mu_0*A*N^2)/l_t` = `(4pi*10^(-7)*5*10^(-4)*100^2)/0.15` = `4.19*10^(-5)` H
Módosítva: 3 éve
1