Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
Mekkora súlyt tud felemelni az az egyenáramú húzómágnes, amelynek adatai:
A = 4 cm² és δ = 1 mm-es légrés esetén a légrésindukciója B0 = 1,2 T

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F` = `2 * B_0^2/(2*mu_0)*A` = `2*(1,2^2)/(2*4*pi*10^-7)*4*10^-4` = `458` N
0