Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ellenőrzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
734
Valaki megtenné, hogy leellenőrzi ezeket a függvényeket? azt tudom hogy van benne hiba de nem mondták meg hol és miért így nem teljesen tudom ellenőrizni magam.

az írással picit bajban vagyok így ha valami nem olvasható szóljatok nyugodtan
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0


Zérushely a `0.5*lg(x-2)-1`

`0.5*lg(x-2)-1=0`

`0.5*lg(x-2)=1`

`lg(x-2)=2`

`10^2=x-2`

x=98 , ez a zérushely.

A `cos(x-pi/2)` szerintem páratlan. Ha `cos(x-pi/2)` = `sinx`, a szinusz függvény pedig páratlan. Ha már radiánban van megadva az eltolás mértéke, akkor radiánban adjuk meg a periódust, kezdőszöget, stb.

A sinx + 1 -nek van zérushelye, `sinx+1=0` `rightarrow` x = `-pi/2+2*k*pi`

Értékkészlet: [0;2] Érdemes a monotonitást is átnézni.

A tangens függvényről látom nehéz volt eldönteni, de növekvő. Az értelmezési tartomány nem minden valós szám.

A `-cos(x+pi/6)-1` -nek is lesz zérushelye, érdemes számolni.

Biztos van még, ez első nekifutásra. Érdemes ábrázolnod egy online függvényábrázoló segítségével, ott sok hasznos dolgot észre fogsz venni
Módosítva: 3 éve
1

rendben, köszönöm szépen : )
0