Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan házi segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Valaki tudnasegíteni ebbe a feladatba? Nagyon nem értem. Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, segítség, mértan
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a=20` `m`
`b=8` `m`
`c=2` `m`

`a)`
`V=abc`
`V=20*8*2=320` `m^3` `=` `320000` `l` `=` `3200` `hl`


`b)`
`4/5*2=1.6`
`V=20*8*1.6=256` `m^3` `=` `2560` `hl`
`3200-2560=640` `hl`

`c)`
A tégletest felszíne alapból `2(ab+bc+ca)` a medencének viszont csak öt oldala van, nem hat, ezért:
`A=2(ab+bc+ca)-ab`

`A=2(20*8+8*2+2*20)-20*8=272` `m^2`

`272*850=231200` `g` `=` `231.2` `kg`
Módosítva: 3 éve
3