Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen `x` az összes almafák száma és `y` az összes barackfák száma! Ekkor
`{(x+y = 128), (5/7 x+3/5 y = 84):}`

Nézzük megint az egyenlő együtthatók módszerével! Szorozzuk be a második egyenletet `5/3`-addal és vonjuk ki az elsőből!
`x+y-5/3*5/7 x-y = 128-5/3*84`
`x-25/21 x = 128-140`
`-4/21 x = -12 " /"*(-21)`
`4x = 252`
`x = 63`
`y = 128-63 = 65`

Tehát összesen 63 almafa és 65 barackfa van, amiből `63*2/7 = 18` almafát és `65*2/5 = 26` barackfát kell még elültetniük a nap folyamán!

Nyugodtan szólj ha bármi kérdésed lenne! :)
Módosítva: 3 éve
0